منابع متعددی به کابل پرس فاش کردند که اسدالله خالد ، والی سابق قندهار در سوء استفاده گسترده و سوء استفاده از وجوه دولتی نقش دارد. این منابع می گویند علی رغم اینکه سالها پیش از سمت خود در غزنی و اخیراً از قندهار اخراج شده بود ، شبکه خالد همچنان در قندهار و غزنی فعال است و ارتباطات قدیمی و فعالیت های اختلاس ، تولید مواد مخدر و قاچاق مواد مخدر را حفظ می کند.
یک منبع در کاخ ریاست جمهوری می گوید که انتخاب خالد از سوی حامد کرزی به عنوان وزیر مناطق مرزی و قبیله ای به وی این فرصت را داده است که قدرت خود را در استان های جنوبی و شرقی حفظ کند و به سوء استفاده از این قدرت ادامه دهد.
منبع دیگری می گوید که خالد مهمترین عضو سندیکای تولید و قاچاق مواد مخدر است. هر دو منبع می گویند یکی از وظایف گل آقا شیرزی (فرماندار فعلی ننگرهار) جمع آوری عوارض کاروان های مواد مخدر برای اسدالله خالد است.
سال گذشته یکی از روزنامه های کانادایی http://www.kabulpress.org/my/spip.php؟article1560 گزارش داد که اسدالله خالد فرماندار قندهار با رشوه 150 هزار دلار پست های مدیر امنیت شهر را تعیین کرده است. شهروندان باید برای امنیت رشوه یا "مالیات" به پلیس پرداخت کنند و بسیاری نیز به دلیل عدم پرداخت "مالیات" به زندان افتاده اند.
روزنامه کانادایی می گوید که هزاران شبه نظامی برای حمایت از قاچاقچیان توسط دولت حقوق می گیرند. برخی از منصوبین دولتی میلیون ها دلار درآمد داشته اند که اسدالله خالد تنها یکی از آنها است. ظاهراً روشهای کنترل وی شامل شکنجه است.
این مافیا شامل چندین کابینه و وزرای حامد کرزی است. منابع غربی می گویند متداول است که افراد منصوب شده از کلیه واردات و صادرات از جمله مواد مخدر 20 درصد "مالیات" بگیرند. این بدان معناست که صدها میلیون دلار به جیب فرمانداران می رود ، در حالی که بیشتر خانواده ها در افغانستان درآمد کمتر از یک دلار در روز دارند.
سوء استفاده از بودجه برای کمک به مردم افغانستان یک مشکل جدی بوده است. در یک مورد ، ارتش آمریکا مستقر در ولایات شرقی دریافت که در یک گروه 3300 سرباز ارتش ملی افغانستان ، فقط یک نفر از هر سه نفر حقوق دریافت می کنند. مابقی پول مستقیماً به جیب استانداران رفت. این روزنامه کانادایی افزود که به گفته نمایندگان ارتش بریتانیا ، بیشتر بودجه غربی که برای پرداخت پول به کشاورزان و عدم کاشت خشخاش تعیین شده بود ، نزد اسدالله خالد باقی مانده است.
چندین منبع کابلپرس گزارش می دهند که اسدالله خالد هزاران دلار از دولت دریافت کرده است و به جای استفاده از آن برای پروژه های امنیتی و صلح در این ولایت ، در زمان فرمانداری ، پول را برداشت و در جیب خود گذاشت. منبع کابل پرس در کاخ ریاست جمهوری می گوید که هیچگاه حساب وجوهی که برای خالد ارسال شده است دریافت نکرده است.
یک منبع ناشناس دیگر به کابل پرس فاش کرد که اسدالله خالد تمام درآمدهای مالیاتی جمع آوری شده غزنی را در سال های 1381 ، 1383 و 1384 به زور مصادره کرد. این منبع می گوید که مستوفی فدا محمد عزیزی ، یکی از مدیران محافظه کار دولت نمی خواست موقعیت خود را از دست بدهد ، و بنابراین این پول را به حساب خالد واریز کرده است.
منبع کابل پرس می گوید که گزارش های مربوط به سوءاستفاده اسدالله خالد از منابع مالی چندین بار به وزیر دارایی ارسال شده است ، اما اقدامی صورت نگرفته است.
سرانجام ، اسدالله خالد افتخار بزرگ دیگری دارد. او بخشی از گروه معروف جنایتکار ، عبدوراب رسول سیاف است. خود سیاف یکی از عاملان سوء استفاده ، سوء استفاده و غصب اموال عمومی در کابل است. علاوه بر این گفته شده است که اسدالله خالد برادرزاده سیاف است.
داستان فساد و سوء استفاده اسدالله خالد به پایان نمی رسد. شبکه وی در دولت از طریق قاچاق مواد مخدر به هم متصل است. این شبکه به شبکه بزرگتری از مافیا بین المللی قاچاق مواد مخدر متصل است.
افراد متهم این مافیا شامل افراد شناخته شده در افغانستان مانند عزت الله واصفی ، گلاغه شیرزوی ، احمد ولی کرزی ، اسدالله وفا ، عارف نوروزی و… آنها مکان مناسبی برای شروع تحقیقات بین المللی در مورد عوامل اصلی قاچاق مواد مخدر افغانستان خواهند بود.
از این گذشته ، چگونه میلیاردها دلار مواد مخدر با خیال راحت از افغانستان صادر می شود؟ کجا میرن؟ توزیع پول در افغانستان چگونه است؟ به نظر می رسد کشاورزان فقیر درآمد کمی دارند. چگونه می توان این تجارت چند میلیارد دلاری را ادامه داد بدون اینکه دولت افغانستان بداند چه کسی پشت آن است؟
حتی رئیس جمهور آمریکا اوباما اخیراً اظهار داشت که فساد در دولت افغانستان مشهور و گسترده است و زمان آن رسیده است که کاری انجام شود.
دلارهای مالیات دهندگان آمریکایی و جان سربازان آن نباید برای حمایت از فساد در دولت افغانستان که به گروه کوچکی از جنایتکاران میلیون ها دلار می رساند ، داده شود ، در حالی که مردم سخت کوش و صادق افغان برای تأمین غذای خانواده های خود تلاش می کنند.